Start bouw Amsterdam Vertical

Verticale tuin

Heijmans Vastgoed BV is onlangs gestart met de realisatie van het project Vertical in Amsterdam Sloterdijk. Dit duurzame gebouw telt 168 woningen, verschillende gedeelde ruimtes en ruim 800 m2 aan commerciele ruimtes. Op donderdagmiddag 12 maart hebben toekomstige bewoners en projectbetrokkenen de start bouw met elkaar gevierd.

Het ontwerp voor Vertical is in samenwerking met vier Nederlandse architectenbureaus en een landschapsarchitect tot stand gekomen. Op elke verdieping bevinden zich andere plantensoorten, dit zorgt niet alleen voor een aantrekkelijke woonomgeving maar ook voor een fijn leefgebied voor vogels en insecten.

Start bouw Amsterdam Vertical
Start bouw Amsterdam Vertical proost

Contouren van het gebouw worden benadrukt

Arjan Geelen en Marice de Lange betreden met zwarte werklaarzen en een zwarte bouwhelm, beide voorzien van het projectlogo, de bouwplaats. Gezamenlijk tellen de genodigden af, waarna de “Let’s go Vertical!’ knop met een grote zwaai werd ingedrukt. Op de maat van de muziek schieten zwarte skytubes de lucht in. Deze skytubes vormden gezamenlijk de contouren van het gebouw. Een luid applaus volgden. De start bouw van Amsterdam Vertical is officieel gestart!

Onze eventmanager

Hoe heeft onze eventmanager deze opdracht ervaren?

"Sinds januari 2020 ben ik werkzaam bij Raad & Daad evenementen. Nadat ik met meerdere evenementen heb meegelopen, was het nu dan echt tijd voor mijn eerste echte eigen event. Een bijzonder project in de opkomende wijk van Amsterdam en voor mij nog een beetje extra speciaal. Dit smaakt naar meer!" - Joep Kuijpers