Op safari door de Schieoevers

Open dag
Gemeente Delft

Klaar om de wondere wereld en rauwe kant van Schieoevers te ontdekken? We nodigden namens de gemeente Delft alle inwoners uit voor een buitengewone ervaring: de Schieoevers Safari. Zowel lokale bezoekers als deelnemers buiten Delft kregen de kans om te ontdekken en te ervaren wat Schieoevers, zo uniek maakt.

🏢

Locatie

Het gehele Schieoevers gebied, zowel de noord als de zuidkade, in Delft werd opengesteld.

🎯

Doelstelling

Lokale bezoekers als deelnemers buiten Delft de kans geven om te ervaren en te ontdekken wat Schieoevers te bieden heeft.

🚶🚶

Aantal deelnemers

Meer dan 25 bijzondere (maak)bedrijven verspreid over het gebied openden op zaterdag 17 juni hun deuren en lieten bezoekers zien wat zij doen en maken. 

Schieoevers-Safari

Bedrijven van de toekomst

Het ontwikkelgebied Schieoevers werd door Raad & Daad evenementen omgetoverd tot één groot evenemententerrein met een overvloed aan activiteiten. Het resultaat: boeiende demonstraties, inspirerende rondleidingen, sportieve uitdagingen en indrukwekkende optredens.

Tijdens een fietssafari met gids, ontdekten deelnemers alle bijzondere plekken van Schieoevers. Liever een ander vervoermiddel? Een rit met Waterbus of een tocht op een fluisterboottocht met live muziek en poëzie behoorden tot de mogelijkheden. Speciaal voor kinderen was er een spannende fotospeurtocht door het gebied.

Programmaflyer-Schieoevers

Achter de schermen

Alles werd in de maanden voor dit bijzondere evenement tot in de puntjes uitgedacht. Al de activiteiten, maar ook duidelijke bewegwijzering, het watervervoer en de verschillende fietsroutes langs de maakbedrijven aan de Schie. Samen met de gemeente Delft en alle deelnemende organisaties en bedrijven maakten we van de Schieoevers Safari een daverend succes. Het doel: de interesse wekken voor dit toffe woon-werkgebied bij omwonenden is meer dan geslaagd!

Tijdens dit informatieve evenement werden er natuurlijk ook plannen voor toekomstige ontwikkelingen gepresenteerd. Geïnteresseerden stelden al hun vragen over de bouwplannen voor de komende tien jaar. Het gebied wordt naar een nieuw niveau getild en burgerparticipatie van omwonenden is hierbij onmisbaar. De Schieoevers Safari speelde een belangrijke rol in het verbinden van de gemeente, inwoners en bedrijven.

Bewoners betrekken?

Ben jij als gemeente of bedrijf geïnspireerd door dit evenement en zijn er in jouw gemeente ook ontwikkellocaties of ontwikkelgebieden die meer aandacht verdienen? 

Schieoevers-Safari-organiseren
Open-dag-in-de-wijk
open-dag-bedrijf

Ook een open dag organiseren?

Wil je ook een gebied binnen de gemeente open stellen voor bezoekers? Informeer dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij staan voor je klaar met een grote glimlach en een dosis aan kennis om met jou mee te denken!