Culinair-aan-tafel-evenement

Culinair Zoetermeer het grootste open lucht restaurant van de regio

Publieksevenement
Netwerk Zoetermeer

11 jaar lang hebben we als Raad & Daad evenementen de productie en een deel van de organisatie van Culinair Zoetermeer met veel plezier verzorgd. Van vrijdag t/m zondag avond trakteerden we ruim 35.000 bezoekers op een culinair festival met de mooiste restaurants van Zoetermeer.

🏢

Locatie

De markt van Zoetermeer vormt het culinaire hart van het jaarlijkse culinaire festival. Een leeg parkeerterrein ondergaat een complete metamorfose tot pop-up evenementenplein. Met alle facilitaire voorzieningen, een tenten'park', aankleding en groenvoorzieningen.

🎯

Doelstelling

Organiseer een evenement voor de Gemeente Zoetermeer om Zoetermeer middels Citymarketing op de kaart te zetten. Een kijkje in de verschillende restaurant keukens die Zoetermeer te bieden heeft.

😄

Aantal personen

35.000 bezoekers die met een grote glimlach, een vol buikje en mooie belevingen het terrein verlaten. De grote bonus terugkerende nieuwe klanten bij de restaurants die voor het eerst kennis hebben gemaakt met de diverse keukens.

Culinair-event

Van leeg parkeerterrein tot volledig evenementenplein

11 jaar lang was het parkeerterrein aan de Dobbe ons speelveld voor het grootste openluchtrestaurant van de regio. Een culinair festival die niet alleen voor de bezoekers een grote traktatie was, maar ook voor de horecaondernemers onderling. Met veel plezier en lol begon deze grote productie al maanden van tevoren met tweewekelijkse meetings om de productie, de organisatie als de culinaire invulling met de deelnemers haarfijn op elkaar af te stemmen. De grote uitdaging in deze productie zijn de vele logistieke bewegingen op een plein met zijn beperkingen en nodige uitdagingen. Een strakke opbouwplanning is nodig met tijdsblokken om alles veilig en efficiënt te laten verlopen.

Onze autocad tekenaar maakt op kantoor voor de vergunning als voor het totale plan een werkplattegrond waar iedere leverancier zich aan moet houden. Een dag voordat de opbouw begint tekenen wij het gehele plein in met aanduiding spray op de grond waar ieder object de komende dagen geplaatst dient te worden.

Culinair-Zoetermeer-publiek

14 restaurants en een bom vol podiumprogramma

Deze productie duurt in totaal 9 dagen lang inclusief alle eventdagen. Zo bouwen we het plein veilig op in 4 volle dagen, zijn er 3 showdagen en 2 afbouwdagen nodig om dit festival gestroomlijnd te laten verlopen.

Een productie met veel uitdagingen die ons vak zo leuk maakt! De techniek droomt van 0 stroomstoringen. Runners lopen fulltime op het terras om alles schoon te houden. Monitoren we het weer met windmeters voor de veiligheid van de perfecte sky, is er continue beveiliging aanwezig. Iedere ochtend wordt er grondig schoongemaakt met bezemwagens en afvalcontainers worden tussentijds continue geledigd. Een kleine greep uit de facilitaire onderdelen van deze productie.

35.000 bezoekers worden getrakteerd op culinaire hoogstandjes op de verschillende terrassen. De muzikale omlijsting van de diverse optredens maakt het feest compleet.

Het resultaat

Zoetermeer is weer op de kaart gezet en heeft er 35.000 ambassadeurs bij. De restaurants hebben laten zien wat ze waard zijn en hopen op vele terugkerende nieuwe klanten.  

Culinair-restaurant-publieksevenement
Culinair-Zoetermeer-terras
Culinair-event

Ook een culinair event organiseren?

Wil je ook een culinair event in de gemeente organiseren? Informeer dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij staan voor je klaar met een grote glimlach en een dosis aan kennis om met jou mee te denken!