Publieksevenement-organiseren

Bevrijdingsfestival Zoetermeer - 11 jaar lang vaste partner

Publieksevenement
Netwerk Zoetermeer

11 jaar lang hebben wij als Raad & Daad evenementen de productie van Bevrijdingsfestival Zoetermeer verzorgd. Een dagprogramma gevuld met activiteiten voor jong en oud, met als klapper elk jaar een steengoede line-up. De grootste Nederlandse namen hebben op het podium gestaan. Van Waylon, Nick & Simon, DI-RECT, Coen en Sander, Lil Kleine tot aan Miss Montreal. Wie heeft er niet opgetreden?

🏢

Locatie

De markt van Zoetermeer vormt het hart van het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Een groot parkeerterrein dat we 11 jaar lang hebben mogen ombouwen tot festivalterrein, met alle benodigde facilitaire voorzieningen.

🎯

Doelstelling

Vrijheid vieren we samen. Samen met alle Zoetermeerders en bezoekers van omliggende gemeentes op 5 mei. De Gemeente Zoetermeer wilt stilstaan, herdenken en feesten op deze belangrijke dag in de geschiedenis. 

😄

Aantal personen

Over de gehele dag genomen bezoeken 12.000 bezoekers het Bevrijdingsfestival. Met 10.000 bezoekers in de avond tegelijk op de markt voor het podiumprogramma.

Publieksevenement-festival

Van markt naar festivalplein

11 jaar lang was de Markt ons speelveld voor het Bevrijdingsfestival. Gelegen in het Stadshart van Zoetermeer omringt door woningen, wat ieder jaar weer een fantastische productionele uitdaging was. Met zorgvuldige voorbereidingen en aankondigingen werd de omgeving op de hoogte gebracht van de op- en afbouwplanning en het festivalprogramma.

Het festivalterrein werd volledig omhekt en ingericht middels het opgestelde veiligheidsplan, welke vooraf getoetst wordt door de veiligheidsdiensten. Een groot podium voor de artiesten en de mooiste showtechniek lieten wij 'invliegen' en uiteraard werd de stroom- en toiletvoorziening en een goede crowd control niet over het hoofd gezien. Door de korte lijnen en de constante monitoring met de veiligheidsregio, vanuit de naastgelegen flat, is er fulltime zicht op de drukte op het plein. Alles om het festival incidentloos te laten verlopen!

Bevrijdingsfestival-publiek

Ombouwen in 45 minuten voor 10.000 bezoekers

Tijdens het festival denken we aan alle doelgroepen. Van jong tot oud. Van Zoetermeerder tot alle bezoekers van buiten de stad. Zo ook aan de mindervalide bezoekers. Zij krijgen een speciaal vak vooraan het podium met een eigen ingang. Niemand wordt bij dit festival overgeslagen! De doelstelling is dat dit festival voor iedereen toegankelijk is. 

Tijdens het dagprogramma krijgt het Zoetermeerse talent een podium en zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Wanneer het dagprogramma wordt afgesloten moet iedereen het plein verlaten. We bouwen het plein binnen 45 minuten om en wordt strak ingericht voor het avondprogramma en haar 10.000 bezoekers. 

De beveiligers nemen hun plek in bij de entreepoorten om iedere bezoeker te visiteren. De steengoede line-up van artiesten gaat los, de taps gaan vol open en er wordt luid meegezongen. Feesten tot in de late uurtjes om te eindigen met vuurwerk!!  

Het resultaat

Complimenten van alle veiligheidsdiensten en de burgemeester voor jaarlijks weer een incidentloze editie. Dit is het voornaamste doel. De veiligheid staat ten alle tijden op nummer 1. Het publiek heeft genoten en de stad Zoetermeer heeft zich zelf weer op de kaart gezet. Een groot succes voor alle partijen.

Bevrijdingsfestival-Zoetermeer-lineup
Bevrijdingsfestival-tweede-podium
Bevrijdingsfestival-Zoetermeer-2019

Ook een bevrijdingsfestival organiseren?

Wil je ook een bevrijdingsfestival in de gemeente organiseren? Informeer dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij staan voor je klaar met een grote glimlach en een dosis aan kennis om met jou mee te denken!