Burgerparticipatie

Burgerparticipatie

Als gemeente wordt het steeds belangrijker om jouw inwoners op de juiste manier te informeren, betrekken en raadplegen. Door de burgerparticipatie in jouw gemeente te verbeteren, vergroot je het vertrouwen en de betrokkenheid van inwoners. Met als positief gevolg; meer draagvlak voor toekomstige plannen en projecten.

Burgerparticipatie-evenement

Interactieve buurtbijeenkomsten

Een buurtbijeenkomst of bewonersbijeenkomst is een effectieve manier om belanghebbenden te betrekken bij de plannen van jouw gemeente. Ludiek of iets meer formeel, Raad & Daad evenementen adviseert jou over een geschikte invulling van de bijeenkomst. 

Samen bereiden we een laagdrempelig en 
interactief programma voor, vol met positieve energie. Zo maken we van iedere buurtbijeenkomst een feestje voor alle deelnemers. En aan het einde van de dag heb jij een mooie opbrengst voor jouw project, programma of opgave. 

Burgerparticipatie-evenement-organiseren

Placemaking voor waardevolle ontmoetingen

Is er binnen jouw gemeente een openbare ruimte waar niets gebeurd? Zonde! Vaak voelt deze plek voor burgers onprettig of zelfs onveilig. Door (pop-up) placemaking verbeteren we de kwaliteit van de openbare ruimte en creëren we een levendige ontmoetingsplek

Een toffe plek waar mooie activiteiten plaatsvinden zoals een klein (sport)evenement, een openluchtbioscoop of een buurtbijeenkomst. Door samen te werken met omwonenden en ondernemers ontstaan de beste ideeën waardoor we van verloren space echt (weer) een place maken om te verblijven. Raad & Daad evenementen helpt je graag bij het creatief herinrichten van fysieke plekken.

Gebiedsontwikkeling-evenement-organiseren

Een stadsevenement voor iedereen

Groot- of kleinschalig een gezamenlijk en openbaar evenement organiseren in jouw gemeente is een vaak een grote klus. Raad & Daad ontwikkelt een creatief concept, waarin we de organisatie en uitvoering tot in de puntjes geregeld hebben. Het betrekken en enthousiasmeren van partners, vrijwilligers en lokale organisaties bij het evenement doen we daarnaast met veel betrokkenheid en plezier. Op die manier nemen wij van jou werk uit handen en doen wij waar we goed in zijn. Het resultaat: een fantastisch stadsevenement toegankelijk voor alle inwoners van jouw gemeente. 

Offerte aanvragen voor een burgerparticipatie event?

Onze evenementenmakers creëren events waar nog lang over nagepraat wordt. Heb jij ook iets te vieren? Vraag een offerte aan via het formulier op deze pagina of bel ons via 010 300 78 09.