De eerste werkdag volgens het nieuwe werken

Alles begint met dromen.. Zo ook de tijd dat we weer ‘gewoon’ naar het werk kunnen. Het nieuwe werken vraagt iets van het aanpassingsvermogen en flexibiliteit van ons allen. We zijn blij dat we straks weer onder de collega’s kunnen komen. Bijpraten zonder computerscherm ertussen, onverwachte flauwe grapjes kunnen maken en niet meer door onze kids maar door de collega’s worden afgeleid. Voordat het zover is dromen we er alvast van en bereiden wij ons alvast voor op die eerste werkdag.

Maak de eerste werkdag bijzonder

De eerste werkdag volgens het nieuwe werken zal onwennig voelen. Maak deze dag daarom bijzonder en uniek en toon je waardering naar collega’s en medewerkers. Wij hebben kleine attentie ideeën bedacht om deze eerste dag onvergetelijk te maken. Het gaat immers niet altijd om groot spektakel. Juist in deze tijd waarderen we de kleine attenties en momenten waarop dankbaarheid wordt uitgesproken. Deze koesteren we. Nu, straks en in de toekomst!

Samen met jullie maken wij van deze eerste werkdag een ‘feestje’. Scroll verder voor 6 leuke eerste werkdag concepten.

1. Persoonlijk contact

We trappen deze lijst af met een simpel maar doeltreffend middel – persoonlijke aandacht! Schrijf als werkgever voor al je medewerkers een persoonlijk kaartje en leg deze klaar op hun bureau. Of kies ervoor om deze door het complimententeam persoonlijk af te leveren bij alle werknemers tijdens het werken. Het zal je verbazen hoeveel impact dit kleine gebaar heeft!

2. Koffie & thee aan het bureau

Koffie en thee zijn de motor van veel werknemers. Maar hoe gaat dat straks als we weer aan het werk mogen? Raken we allemaal dezelfde thermoskan aan of drukken we allemaal op hetzelfde cappuccino knopje van de koffiemachine? De eerste dag is al onwennig genoeg. Laten we daar eens verandering in brengen!

Hostesses met serveertrolleys voorzien van jullie logo serveren koffie & thee bij de werknemers aan het bureau. Met als extraatje heerlijke koeken van de lokale bakker. De werknemers voelen zich gegarandeerd in de watten gelegd. Wat een luxe!

3. Regels, regels, regels

Het nieuwe werken brengt veel nieuwe regels met zich mee op de werkvloer. Sommige logisch en simpel en andere wellicht complexer waarbij er meer van de werknemers wordt gevraagd. Dingen die we vanuit gewoonte altijd hebben gedaan zijn niet meer gewoon. Bij elke handeling moeten we nadenken over of dit de correcte wijze is of dat er iets anders van ons gewenst wordt.

De stickers op vloeren en muren en plexiglas wanden maken het voor de werknemers makkelijker. Maar er blijven altijd bepaalde punten in het bedrijf die niet goed op papier uit te leggen zijn. Huur een acteur in die op een informele maar doeltreffende manier deze punten toelicht. Je zal zien dat het nieuwe werken voor de medewerkers al snel geaccepteerd wordt. Zijn ze het even vergeten? Dan denken ze met een grote glimlach terug aan de duidelijke en bijzondere instructies die ze hebben gehad.

4. All you need is…

Iedereen kent hem wel… de zilveren airstream van All you Need is love! Plaats deze caravan bij de entree en laat door hostesses passende complimenten uitdelen met o.a. “Goed om je weer te zien”,  “ We hebben je gemist” en “Bedankt voor je inzet”.

Wil je graag je collega bedanken omdat ze bijv. altijd voor je klaarstond tijdens de thuiswerksituatie, of de ICT medewerker omdat hij je computer op afstand weer aan de praat kreeg? Laat een lieve boodschap achter bij de hostesses voor deze collega. De collega zal op onvergetelijke wijze door ons in het zonnetje worden gezet!

5. Innerlijke mens

De lunch is altijd zo’n moment van gezellig samenzijn. Bijpraten over het weekend en de plannen van de week. Maar hoe pak je dit aan in de tijd van het nieuwe werken? Maak de lunch tijdens de eerste werkdag net wat meer bijzonder. Deze dag is immers al onwennig genoeg.

’s Ochtend ligt het menu al op het bureau van de werknemers gereed. Dit beloofd een goede dag te worden! App je lunchwensen en gewenste tijdstip naar het benoemde nummer en krijg een appje wanneer je jouw lunch kan ophalen bij de foodtruck voor de deur. Heb je een groot bedrijfsterrein voor de deur? Dan zorgen we voor een leuke 1,5 meter setting waar je in groepen van 4 personen op gepaste afstand kan bijpraten en genieten van een heerlijke lunch!

6. Zing het

Je wilt je medewerkers bedanken maar hebt geen mogelijkheid om in het nieuwe werken systeem alle medewerkers tegelijk toe te spreken. Daarnaast wil je er iets bijzonders van maken. Echt een moment van waardering waar om gelachen kan worden. Laat een lied op maat maken door een akoestisch trio en verras de werknemers per afdeling. Met een paar regels te wijzigen in het lied voelt elke afdeling zich persoonlijk aangesproken en gewaardeerd!

Wil jij ook de eerste werkdag net iets meer bijzonder maken?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie eerste werkdag?  Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en kijken samen met jou welke opties er bij jullie werkplaats mogelijk zijn. Neem contact met ons op via 079-33 119 22 of stuur een e-mail.

Wij dromen van euforische gastenstaande ovatiesschaterend publiekonvergetelijke herinneringen

Wil jij ook een unieke eerste werkdag?

Ben je benieuwd hoe Raad en Daad Evenementen ook jullie eerste werkdag net iets meer speciaal maakt?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

Vul het formulier in of bel naar 079 331 1922

    Ik ga akkoord met de geldende voorwaarden.