Provinciebezoek-Zoetermeer-organiseren

Provinciebezoek Koning en Koningin

Publieksevenement
Gemeente Zoetermeer

Na de troonwisseling hebben Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima alle provincies van Nederland bezocht. Raad & Daad evenementen heeft samen met de afdeling Citymarketing van de Gemeente Zoetermeer een uniek dagprogramma samengesteld.

🏢

Locatie

Het Stadshart van Zoetermeer onderging een metamorfose door een levendige route te ontwikkelen langs alle winkels en eindigde op het grote marktplein waar de Zoetermeer Experience samenkwam.

🎯

Doelstelling

Laat zien hoe mooi Zoetermeer is voor het landelijke nieuws. Heet Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima van harte welkom en geef ze een onvergetelijke herinnering mee.

😄

Resultaat

15.000 juichende bezoekers van jong tot oud ervaarden een hele speciale dag. Nog niet eerder is men zo dichtbij het Koninklijkhuis gekomen. Zoetermeer is goed op de kaart gezet.

Provinciebezoek-organiseren

Zoetermeer Experience

Vanaf de landingsplek met de helikopter tot aan de vertrekauto is er een levendige en vooral veilige route door het stadshart ontwikkeld.

1.250 dranghekken, 50 bedrukte banners, 3 tribunes, 2 podia, 30 vlaggen, 8 ingestudeerde shows, een pop-up skihelling met echte sneeuw, mini golfbanen met een afslagplaats het water in, tenten, muziek en dans, techniek en een watershow. Een productie van 3 dagen inclusief 1 opbouwdag, 1 showdag en 1 afbouwdag. Alle medewerkers en betrokken partijen stonden met elkaar in verbinding door portofoons om dit gehele publieksevenement in goede banen te leiden. Wat was dit een feestje om te mogen doen en ervaren. Kippenvel!

Provinciebezoek-Zoetermeer

A la minute fotoboek

Burgemeester Aptroot ontving de Koning en Koningin. Vervolgens liepen zij via het Stadhuisplein naar de Markt waar demonstraties werden gegeven door vijf grote sportaccommodaties in Zoetermeer, de 'Big Five'. Demonstraties jetskiën en raften, tuben en skiën op echte sneeuw, curling, kunstschaatsen en shorttrack. Klimtechnieken werden gepresenteerd op een mobiele klimtoren en een golfprofessional sloeg een geprepareerde bal met een parachute het water in. Ook de Koning kon het niet laten om een balletje te slaan.

Als grote verrassing voor het koningspaar ontvingen zij voor het instappen in de auto een fotoboek met daarin alle fotos van het zojuist afgelegde bezoek. Alle foto's werden direct afgedrukt en in een mooi fotoboek ingestoken. Het verbaasde gezicht van Maxima sprak boekdelen.

Het resultaat

Zoetermeer staat weer op de kaart als levendige familiestad waar veel te beleven is. Trotse bewoners en blije mensen. Deze dag was een groot succes voor jong en oud. Een ervaring om niet meer te vergeten!

Publieksevenement-crowdcontrol
Provinciebezoek-veiligheid
Activiteiten-provinciebezoek-Zoetermeer

Ook een koninklijk bezoek op de planning?

Staat er binnenkort een koninklijk bezoek op de agenda? Informeer dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij staan voor je klaar met een grote glimlach en een dosis aan kennis om met jou mee te denken!