Opening-nieuw-pand

Opening nieuw pand

Na lang wachten, veel hectiek en misschien wel langdurige verbouwingen 🛠️, is het eindelijk zover: de opening 🔑 van jouw nieuwe pand. Dit moet natuurlijk groots aangepakt worden! Maar hoe doe je dat? Wij vertellen je hier graag meer over.

Opening-nieuw-kantoor

Opening nieuw pand; een spectaculair event!

Een leuk en spannend moment breekt aan bij de opening van jouw nieuwe pand. Nu mag er natuurlijk niets mis gaan en alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. Voor de gasten moet het pas echt een spektakel worden waar na afloop groots over nagesproken wordt. Dit alles heeft wel wat voorbereiding nodig. Je kunt jezelf ontzorgen door in zee te gaan met een organisatie die alles van a tot z voor jou regelt. Dan kun jij je focussen op wat echt belangrijk is; jouw speech bijvoorbeeld. 

Raad & Daad evenementen is zo'n organisatie. Deskundigen waar je op kunt rekenen. Wij komen niet alleen met een gaaf concept voor de opening van jouw nieuwe pand, maar wij nemen graag al jouw zorgen weg. Zo kunnen jij, jouw collegas en natuurlijk de gasten genieten van een knallende opening!

Openingsshow-nieuw-pand

Tips voor opening nieuw pand 

Bij een feestelijke opening van het nieuwe pand zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden, maar welke zijn het precies? Wij zullen er een aantal voor je uitlichten.

Voldoende verlichting
Lichten zorgen ervoor dat de aandacht wordt getrokken naar een bepaald punt. Wanneer jij de buitenkant van het nieuwe pand op een bijzondere manier laat ver- of uitlichten, trekt dit aandacht. Daarbij zorgt het ook voor een exclusieve uitstraling. Ook zijn er lichten nodig die bewegen. Lichten creëren spanning. Op het moment van de opening zijn lasers en bewegende lichten bedoeld om de spanning op te bouwen. 

Geluid
Jouw goed voorbereide speech moet natuurlijk voor iedereen verstaanbaar zijn. Slecht geluid mag hier geen spelbreker in zijn. Buiten de speech is sfeermuziek of live muziek ook van belang tijdens het openingsevent. Het is noodzakelijk om een goed werkende geluidsinstallatie te regelen.  

Film
Om het proces goed in beeld te krijgen is het van toegevoegde waarde om jouw bezoekers een professioneel geregisseerde bedrijfsfilm te laten zien. Zo geef je een beeld aan het bijzondere moment. 

Opening-nieuw-bedrijfspand

Checklist opening nieuw pand

Catering
Liefde gaat door de maag; dat is niet anders tijdens het openingsevent van jouw nieuwe pand. Tijdens dit event moet je goed zorgen voor jouw bezoekers. Met hapjes en drankjes zorg je ervoor dat je gasten tevreden blijven en volledig in het moment kunnen genieten van de opening.

Officiële handeling
Kies je voor een klassiek lintje knipmoment of ga je voor een spectaculaire op maat gemaakte openingsshow? Gezamenlijk met de gasten wordt er afgeteld, de handeling volgt en sparkulars schieten aan. Dit is dan eindelijk dat moment: de opening van jouw nieuwe pand! 

Fotograaf
Ondanks de lange voorbereiding is deze dag zo voorbij. Gelukkig kunnen al deze momenten worden vastgelegd met een foto. Een goede fotograaf kan er voor zorgen dat jij verschillende sfeerbeelden hebt van die dag. Deze kan je achteraf als decoratie in je pand gebruiken of voor de promotie van de opening van jouw nieuwe pand op jouw socials, win-win situatie zou je zeggen! 

Opening-bedrijf-kantoor

Kun je kosten voor het openingsevent aftrekken onder de WKR?

Binnen de WKR (Werkkostenregeling) kun je de kosten van bepaalde evenementen fiscaal aftrekken. Dit kan erg interessant zijn. Het gaat hierbij in eerste instantie wel om uitgaven voor de eigen werknemers. Zo kun je uit een event voor de opening van jouw nieuwe pand, met een commercieel en extern karakter, waarschijnlijk weinig fiscaal voordeel halen. Ben je benieuwd of je voor jouw evenement toch fiscaal voordeel zou kunnen halen? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen voor een spectaculaire opening van het nieuwe pand?

Onze evenementenmakers creëren events waar nog lang over nagepraat wordt. Heb jij ook iets te vieren? Vraag een offerte aan via het formulier op deze pagina of bel ons via 010 300 78 09.