Maak kennis met Yann

Blog
30 juli 2024

Onder de titel "Maar wie zijn nou echt die vakidioten van Raad & Daad evenementen?", stellen we vandaag Yann aan jullie voor. Een van onze senior eventmanagers welke in 2021 onderdeel werd van ons team.

Yann-Rixen

Yann, de man met productiekennis

Hoe omschrijf jij zelf wat je doet bij Raad & Daad evenementen?
"Ik zou mezelf omschrijven als een spin in het web. Tijdens mijn studie op het Grafisch Lyceum Rotterdam heb ik geleerd dat je specialisten vooral moet inhuren bij complexe uitdagingen. Het helpt daarbij wel kennis te hebben van ieder vakgebied om zo de verbindende factor te zijn tussen alle schakels.

In sommige onderdelen heb ik mij zelf dusdanig verdiept uit eigen interesse dat het inmiddels een eigen specialisme is geworden binnen Raad & Daad evenementen. Zo hou ik mij naast mijn reguliere werkzaamheden als eventmanager ook bezig met technische tekeningen, vergunningen en DTP werk. Ik hoop er in de toekomst meer specialismen aan toe te kunnen voegen.

Favoriete onderdeel van je werk?
"Het creatief totaalplaatje werkelijkheid zien worden dankzij de inzet van alle betrokken partijen.

Allereerste evenement bij Raad & Daad?

"Mijn eerste evenement was een start bouw livestream voor bouwproject de Grote Beer van Dura Vermeer. Toen ik bij Raad & Daad evenementen begon met werken organiseerden wij door het staartje van corona nog regelmatig livestreams. Gelukkig konden we al snel weer overschakelen naar de reguliere evenementen.

Jouw mooiste productie?

Gezien de diversiteit van onze evenementen is dit een hele lastige keuze! Door mijn achtergrond in de festivals ga ik voor Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Met twee stages en 8.000+ bezoekers behoort dit wel tot een favoriet.

Bevrijdingsfestival-tweede-podium
Mumba-kantoorhond-Raad-en-Daad

Wist je dit al van Yann?

Wat wilde je later als kind worden?
"Ik had vroeger veel ambities, maar eventmanager was er niet een van. Zo wilde ik piloot, architect, reisgids of politie agent (wat nog steeds een stiekeme droom is) worden.

Heb je een guilty pleasure?
"Sinds kinds af aan ben ik opgegroeid met Frans/Belgische volksdans muziek, omdat mijn vader en oom in een volksdans band speelden. Het dansen en meespelen tijdens familie bijeenkomsten is wat ik met heel veel plezier doe!

Waar vinden we Yann na het werk?
"Wat ik het liefst doe na het werk is een lange wandeling maken met mijn hond Mumba. Mijn voorkeur gaat dan uit naar wandelen in de Ardennen, Oostenrijkse Alpen of de Hollandse duingebieden.