Maak kennis met Jolanda

Blog
13 augustus 2024

Onder de titel "Maar wie zijn nou echt die vakidioten van Raad & Daad evenementen?", stellen we vandaag Jolanda aan jullie voor. Een van onze senior eventmanagers welke in 2018 onderdeel werd van ons team.

Met Jolanda valt altijd wat te lachen

Hoe omschrijf jij zelf wat je doet bij Raad & Daad evenementen?
Ik mag elke dag met heel veel plezier de wensen en gedachtes van onze opdrachtgevers omzetten in waanzinnige concepten. Als eventmanager bij Raad & Daad beheer ik het gehele traject, vanaf de intake en conceptontwikkeling tot aan alle voorbereidingen, designwerkzaamheden en de uitvoer.  

De laatste tijd is mijn rol wel steeds meer naar binnen verplaatst. Net iets minder in het veld om meer tijd te kunnen steken in het waarborgen van de kwaliteit bij de kantoorwerkzaamheden. Door deze verplaatsing heb ik de afgelopen maanden heel veel tijd kunnen steken in onze eigen re-branding en nieuwe website. Wat was dat tof om aan te pakken, stiekem best trots op het resultaat! Uiteraard kom ik ook nog steeds buiten. Wel vooral voor de evenementen waarbij alle eigenschappen van een eventmanager op scherp worden gezet.  

Maar wat ik eigenlijk vooral doe. Is heel veel lol hebben met mijn collegas, leveranciers, opdrachtgevers en de medehuurders van de Kroon (onze thuisbasis). Mijn energydrank is echt de humor voor en achter de schermen! 

Favoriete onderdeel van je werk?
Het creëren van totaalconcepten met als rode draad het verhaal van de opdrachtgever. En wanneer je vervolgens na maanden aan voorbereidingen, met een fantastisch team van collegas en leveranciers, het daadwerkelijk tot leven kan laten komen.

Allereerste evenement bij Raad & Daad?

Mijn eerste evenement was de start van de transformatie van de Raedt in Rotterdam, in opdracht van VORM. Het oude Albeda college werd getransformeerd tot koopappartementen. Ik zal nooit vergeten hoe zenuwachtig ik was. Het eerste evenement bij je nieuwe werkgever - dan maakt de grootte niet uit je wilt dan gewoon presteren op de hoogst mogelijke manier.

Jouw mooiste productie?

Eigenlijk kan ik niet kiezen. Er zijn zoveel evenementen waar ik nog vaak met zo veel plezier op terug kijk. Een van de meeste recentere is het 25-jarig jubileumevenement van de BRI Groep in het Hulstkamp Gebouw. Geheel in roaring twenties style mochten we de gasten ontvangen. Beginnend met een uitgeserveerd zoals in de Great Gatsby, met aansluitend feesten in de illegale stokerij in de sferen van Peaky Blinders.

Het team met leveranciers en werknemers was deze avond echt fantastisch. Daarnaast gaf de opdrachtgever ons heel veel vrijheid en vertrouwen. De ideale setting om het beste uit iedereen naar boven te halen.

Jolanda-Raad-en-Daad-evenementen

Wist je dit al van Jolanda?

Wat wilde je later als kind worden?
Mijn echt grote droom is jarenlang geweest om Cliniclown te worden. Zon mooi beroep waarin je ook daadwerkelijk iets kan betekenen. Ik hou van positiviteit en in dit beroep kan je kinderen even meenemen naar een fantasiewereld waarin ze alles kunnen vergeten.

 Heb je een guilty pleasure?
Met een glas wijn in het zonnetje hele slechte vrouwen romannetjes lezen. En nee, dan bedoel ik niet van die bouquet reeks, ook dat gaat mij dan weer een stap te ver!"

Waar vinden we Jolanda na het werk?
Ik ben op mijn best in de natuur met weinig prikkels. Wordt dan ook heel blij van weekendjes weg naar bijzondere plekjes, om heerlijk te wandelen en te genieten van kaasplankjes.