SCHIEOEVERS SAFARI | GEMEENTE DELFT

Bedrijvenbezoek Schieoevers Safarie Delft

Op safari in Schieoevers

Klaar om de wondere wereld en rauwe kant van Schieoevers te ontdekken? We nodigden namens de gemeente Delft alle inwoners uit voor een buitengewone ervaring: de Schieoevers Safari. Zowel lokale bezoekers als deelnemers buiten Delft kregen de kans om te ontdekken en te ervaren wat Schieoevers, ook wel bekend als MaakStad aan de Schie, zo uniek en interessant maakt.

Bedrijven van de toekomst
Meer dan 25 bijzondere (maak)bedrijven verspreid over het gebied openden op zaterdag 17 juni hun deuren en lieten bezoekers zien wat zij doen en maken. Het ontwikkelgebied Schieoevers werd door Raad & Daad evenementen omgetoverd tot één groot evenemententerrein met een overvloed aan activiteiten. Het resultaat: boeiende demonstraties, inspirerende rondleidingen, sportieve uitdagingen en indrukwekkende optredens. Tijdens een fietssafari met gids, ontdekten deelnemers alle bijzondere plekken van Schieoevers. Liever een ander vervoermiddel? Een rit met Waterbus of een tocht op een fluisterboottocht met live muziek en poëzie behoorden tot de mogelijkheden. Speciaal voor kinderen was er een spannende fotospeurtocht door het gebied.

Achter de schermen
Alles werd in de maanden voor dit bijzondere evenement tot in de puntjes uitgedacht. Al de activiteiten, maar ook duidelijke bewegwijzering, het watervervoer en de verschillende fietsroutes langs de maakbedrijven aan de Schie.
Samen met de gemeente Delft en alle deelnemende organisaties en bedrijven maakten we van de Schieoevers Safari een daverend succes. Het doel: de interesse wekken voor dit toffe woon-werkgebied bij omwonenden is meer dan geslaagd!

Toekomstplannen Schieoevers
Tijdens dit informatieve evenement werden er natuurlijk ook plannen voor toekomstige ontwikkelingen gepresenteerd. Geïnteresseerden stelden al hun vragen over de bouwplannen voor de komende tien jaar. Het gebied wordt naar een nieuw niveau getild en burgerparticipatie van omwonenden is hierbij onmisbaar. De Schieoevers Safari speelde een belangrijke rol in het verbinden van de gemeente, inwoners en bedrijven.

Bewoners betrekken
Ben jij als gemeente of bedrijf geïnspireerd door dit evenement en zijn er in jouw gemeente ook ontwikkellocaties of ontwikkelgebieden die meer aandacht verdienen? Laten we kennismaken en ontdek hoe wij uitvoering kunnen geven aan jouw wensen en doelen.

Wij dromen van euforische gastenstaande ovatiesschaterend publiekonvergetelijke herinneringen