Opening nieuw pand

Na lang wachten, veel stress en misschien wel langdurige verbouwingen, is het eindelijk zover: de opening van jouw nieuwe pand. Dit moet natuurlijk groots aangepakt worden! Maar hoe doe je dat? Waar moet je beginnen en waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij vertellen je hier graag meer over. 

Opening nieuw pand; een spectaculair event!

Een leuk en spannend moment breekt aan bij de opening van jouw nieuwe pand. Nu mag er natuurlijk niets mis gaan en alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. Voor de gasten moet het pas echt een spektakel worden waar na afloop groots over nagesproken wordt. Dit alles heeft wel wat voorbereiding nodig. Je kunt jezelf ontzorgen door in zee te gaan met een organisatie die alles van a tot z voor jou regelt. Dan kun jij je focussen op wat echt belangrijk is; jouw speech bijvoorbeeld. Raad & Daad is zo’n organisatie. Deskundigen waar je op kunt rekenen. Wij komen niet alleen met een gaaf concept voor de opening van jouw nieuwe pand, maar wij nemen graag al jouw zorgen weg. Zo kunnen jij, jouw collega’s en natuurlijk de gasten genieten van een knallende opening!

Opening nieuw pand van Arcade

Kun je kosten voor het openingsevent aftrekken onder de WKR?

Binnen de WKR (Werkkostenregeling) kun je de kosten van bepaalde evenementen fiscaal aftrekken. Dit kan erg interessant zijn. Het gaat hierbij in eerste instantie wel om uitgaven voor de eigen werknemers. Zo kun je uit een event voor de opening van jouw nieuwe pand, met een commercieel en extern karakter, waarschijnlijk weinig fiscaal voordeel halen. Ben je benieuwd of je voor jouw evenement toch fiscaal voordeel zou kunnen halen? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

Tips voor opening nieuw pand

Bij een feestelijke opening van het nieuwe pand zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden, maar welke zijn het precies? Wij zullen er een aantal voor je uitlichten.

Voldoende verlichting

Lichten zorgen ervoor dat de aandacht wordt getrokken naar een bepaald punt. Wanneer jij de buitenkant van het nieuwe pand op een bijzondere manier laat ver- of uitlichten, trekt dit aandacht. Daarbij zorgt het ook voor een exclusieve uitstraling. Ook zijn er lichten nodig die bewegen. Lichten creëren spanning. Op het moment van de opening zijn lassers en bewegende lichten bedoeld om de spanning op te bouwen.

Geluid

Jouw goed voorbereidde speech moet natuurlijk voor iedereen verstaanbaar zijn. Slecht geluid mag hier geen spelbreker in zijn. Buiten de speech is sfeermuziek of live muziek ook van belang tijdens het openingsevent. Het is noodzakelijk om een goed werkende geluidsinstallatie te regelen. 

Film

Om het proces goed in beeld te krijgen is het van toegevoegde waarde om jouw bezoekers een professioneel geregisseerde bedrijfsfilm te laten zien. Zo geef je een beeld aan het bijzondere moment.

Catering

Liefde gaat door de maag, dat is niet anders tijdens het openingsevent van jouw nieuwe pand. Tijdens dit event moet je goed zorgen voor jouw bezoekers. Met hapjes en drankjes zorg je ervoor dat je bezoekers tevreden blijven en volledig in het moment kunnen genieten van de opening.

Lint of knoop

Zodra er word geknipt of gedrukt moeten de confettikanonen en vuurwerkfontijnen af gaan. Dit is dan de opening van jouw nieuwe pand! Deze traditionele manier zorgt voor een spectaculair moment voor de bezoekers.

Fotograaf

Ondanks de lange voorbereiding is deze dag zo voorbij. Gelukkig kunnen al deze momenten worden vastgelegd met een foto. Een goede fotograaf kan er voor zorgen dat jij verschillende sfeerbeelden hebt van die dag. Deze kan je achteraf als decoratie in je pand gebruiken of voor de promotie van de opening van jouw nieuwe pand op jouw socials, win win situatie zou je zeggen!

Inspiratie voor de opening van jouw nieuwe pand

Opening van een school? Of een bedrijfsopening? Maar ook een huisstijllancering bijvoorbeeld. Bekijk hieronder hoe een openingsevent eruit zou kunnen zien.

BEDRIJFSOPENING

Vreugdenhil

OPENINGSACT

KADANS LEIDEN

Huisstijllancering

DLG

Wij dromen van euforische gastenstaande ovatiesschaterend publiekonvergetelijke herinneringen

Wat klanten over ons zeggen

Suzanne Bodzinga – Bergers
ERA Bouw

“Creativiteit, flexibiliteit en ontzorgen. Dat maakt Raad & Daad tot een fijne samenwerkingspartner. Raad & Daad geeft het vertrouwen om de organisatie volledig uit handen te kunnen geven. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar maakt ook dat ieder event tot in de puntjes is verzorgd.”

logo polyplastic

Wil jij ook een onvergetelijk openingsevent?

Ben je benieuwd hoe Raad en Daad Evenementen van het openingsevent van jouw nieuwe pand een magisch event kan maken?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

Vul het formulier in of bel naar 010 300 7809

    Ik ga akkoord met de geldende voorwaarden.