Burgerparticipatie

Als gemeente wordt het steeds belangrijker om jouw inwoners op de juiste manier te informeren, betrekken en raadplegen. Door de burgerparticipatie in jouw gemeente te verbeteren, vergroot je het vertrouwen en de betrokkenheid van inwoners. Met als positief gevolg; meer draagvlak voor toekomstige plannen en projecten. Bij Raad & Daad weten we precies hoe we de organisatie van een participatietraject moeten aanvliegen, wij zorgen dat het voor iedereen waardevol en leuk is. Met als resultaat: te gekke plannen en snellere besluitvorming!

Burgerparticipatie

Interactieve buurtbijeenkomsten

Een buurtbijeenkomst of bewonersbijeenkomst is een effectieve manier om belanghebbenden te betrekken bij de plannen van jouw gemeente. Ludiek of iets meer formeel, Raad en Daad adviseert jou over een geschikte invulling van de bijeenkomst. Samen bereiden we een laagdrempelig en interactief programma voor, vol met positieve energie. Zo maken we van iedere buurtbijeenkomst een feestje voor alle deelnemers. En aan het einde van de dag heb jij een mooie opbrengst voor jouw project, programma of opgave.

Interactieve buurtbijeenkomsten
placemaking

Placemaking voor waardevolle ontmoetingen

Is er binnen jouw gemeente een openbare ruimte waar niets gebeurt? Zonde! Vaak voelt deze plek voor burgers onprettig of zelfs onveilig. Door (pop-up) placemaking verbeteren we de kwaliteit van de openbare ruimte en creëren we een levendige ontmoetingsplek. Een toffe plek waar mooie activiteiten plaatsvinden zoals een klein (sport)evenement, een openluchtbioscoop of een buurtbijeenkomst. Door samen te werken met omwonenden en ondernemers ontstaan de beste ideeën waardoor we van verloren ‘space’ echt (weer) een ‘place’ maken om te verblijven. Raad & Daad helpt je graag bij het creatief herinrichten van fysieke plekken.

Een stadsevenement voor iedereen

Groot- of kleinschalig een gezamenlijk en openbaar evenement organiseren in jouw gemeente is een vaak een grote klus. Raad & Daad ontwikkelt een creatief concept en de organisatie en uitvoering regelen wet tot in de puntjes. Het betrekken en enthousiasmeren van partners, vrijwilligers en lokale organisaties bij het evenement doen we daarnaast met veel betrokkenheid en plezier. Op die manier nemen wij van jou werk uit handen en doen wij waar we goed in zijn. Het resultaat: een fantastisch stadsevenement toegankelijk voor alle inwoners van jouw gemeente.

Wij dromen van euforische gastenstaande ovatiesschaterend publiekonvergetelijke herinneringen

Wil jij ook een sterk participatietraject organiseren?

Ben je benieuwd hoe Raad en Daad Evenementen de burgerparticipatie in jouw gemeente kan verbeteren?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

Vul het formulier in of bel naar 0103007809

    Ik ga akkoord met de geldende voorwaarden.