5 inspirerende locaties in Groningen

Groningen voelt voor ons als Randstadters soms als een andere wereld. Hier sta je tot je enkels in het slik van de Waddenzee en vaar je langs zandbanken vol zeehonden. Vele trekvogels vullen de lucht en paarden sieren de weiden rond het Lauwersmeer. Mis je toch het stadse gevoel? Ga dan naar Groningen stad en haar unieke locaties.

Maak een keuze uit de stad of provincie? Rust of reuring? En laat je onderdompelen in alles wat Groningen te bieden heeft.

Unieke locaties in Groningen

Wij zijn onder de indruk van Groningen stad en haar locaties. Industriële, duurzame en creatieve locaties die je eerder in de Randstad zou verwachten dan hier. Of is dit een vooroordeel wat wij over het noorden hebben? Wij kijken er in iedergeval naar uit om hier een evenement te mogen organiseren. Neem jij samen met ons een uitstapje naar het noorden? Om je alvast in de stemming te brengen hebben wij 5 inspirerende locaties in Groningen voor je op een rijtje gezet:

1. EM2

Op het voormalige terrein van de Suikerunie vind je de sfeervolle en inspirerende locatie EM2. Deze locatie ademt aan alle kanten industrieel, duurzaamheid en creativiteit uit. Met een opdeelbare zaal van 600m2 perfect te gebruiken voor zowel feesten als congressen. Liever naar buiten? Geen probleem! Er is voldoende ruimte in de grote tuin met mogelijkheden voor een festivalopzet, foodtrucks en buitencatering.

2. Grand theatre

In hartje Groningen centrum ligt dit prachtige theater uit 1939. Oorspronkelijk gebouwd als bioscoop, nu inzetbaar als vlakke vloertheater voor o.a. congressen. Het gebouw kenmerkt zich door de art deco elementen. Met haar verschillende zalen is deze locatie zeer goed te gebruiken voor evenementen met diverse subsessies.

3. Boerderij Hermans Dijkstra

Een authentieke herenboerderij, omgeven voor een prachtige slingertuin. De oude graanschuur van de boerderij is een intieme locatie voor feesten. Combineer de schuur met de prachtige tuin en je hebt een ideale locatie voor barbecues of je eigen zomerfestival.

4. Stadslab Groningen

Ook gelegen op het voormalige terrein van de Suikerunie staat Stadslab Groningen. Binnen is er plek voor 350 personen maar door het buitenterrein er bij te betrekken en tenten te plaatsen kan je uitbreiden tot 2.500 personen organiseren. Bovendien hebben ze het grootste openluchtpodium van Nederland tot wel 20.000 toeschouwers.

5. DOT Groningen

DOT Dome Cinema is het enige fulldome 3D-koepeltheater in Nederland. In de adembenemende filmzaal worden spectaculaire fulldome shows getoond. Overal om je heen zie je het beeld van de film. In combinatie met de mooi eigentijds ingerichte gastrobar en de top locatie aan het stadsstrand is dit een ideale locatie voor elk evenement.

Meer weten over locaties in Groningen?

Ben je enthousiast geraakt en overweeg je om je evenement in Groningen te gaan organiseren?  Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en kijken samen met jou welke opties er het beste bij jullie doelgroep past. Neem contact met ons op via 079-33 119 22 of stuur een e-mail.

Direct contact opnemen